Sälja brandtätningsprodukter

Smarta lösningar som förenklar för dig och kunden

Som du kanske redan vet vid det här laget, utför numera byggarbetare och elektriker en del brandtätningsjobb. Men även om det varken är ditt eller din kunds primära område, behöver det inte vara svårt att veta vilka produkter som behövs för att göra ett bra jobb.

Färdiga kombinationer för enklare försäljning

Brandtätning är ett viktigt jobb som måste bli rätt, men det behöver inte vara onödigt krångligt för den sakens skull. För någon som inte primärt arbetar med brandtätning kan uppdraget i sig vara utmanande nog – då behöver inte val av och kunskap om produkterna försvåra ytterligare.

– När man brandtätar kan det handla om allt från stålrör och kablar till plaströr och ventilation. Lägg därtill att man även måste välja en produkt som fungerar för utomhus- eller inomhusmiljö. Det blir många parametrar att ha med i beräkningen om man själv ska ta reda på vilken produkt som passar bäst, säger Andreas Fransson, Key Account Manager och utbildningsansvarig på FireSeal.

Med färdigpaketerade kombinationer kan både du som återförsäljare och din kund vara säkra på att ni väljer rätt.

“Det ska vara lätt att välja rätt”

För att möta denna utmaning har FireSeal skapat ett system av produktkombinationer för att underlätta för återförsäljare och slutanvändare. Med ett enda kit klarar man nämligen upp till 95 procent av all brandtätning i den miljö som det specifika kitet är anpassat för.

– Väljer man till exempel Flex-D för torra miljöer (Flex-D Reactive Blanket System) så klarar man så gott som alla inomhusmiljöer, oavsett om det är ventilationsrör, kablar eller stålrör som ska tätas. På det här sättet blir det lättare för återförsäljare att både sälja och rekommendera kunder rätt kit, och det blir lätt för slutkunden att göra rätt när han eller hon ska brandtäta, säger Andreas Fransson.

Men att det ska vara lätt handlar inte bara om ett enkelt produktval. Många brandtätningar utförs i form av en komplettering, det vill säga att man går in i en gammal tätning och bättrar på den. Ofta är den gamla tätningen tyvärr svårarbetad eftersom materialet som användes vid den första tätningen var hårt.

– Vare sig man brandtätar en första eller andra gång ska det inte vara onödigt svårt att utföra en bra och säker tätning. Därför arbetar vi uteslutande med mjuka brandtätningsprodukter, avslutar Andreas Fransson.